Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

30 χρόνια απο την δολοφονία του John Lennon


Οι απανταχού φανς του John Lennon απέτισαν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη, καθώς συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την δολοφονία του.

Ο Lennon δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1980 έξω από το κτίριο όπου διέμενε, στο Μανχάταν, από τον φανατικό θαυμαστή του Mark Chapman. Ο John Lennon ήταν 40 ετών. Η Yoko ήταν μαζί του όταν δολοφονήθηκε.

Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του αξέχαστου καλλιτέχνη, γνωστό μουσικό περιοδικό θα δημοσιεύσει μια συνέντευξη του John Lennon, την οποία είχε παραχωρήσει μόλις τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία του.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο J. Lennon εξαπέλυε βολές εναντίον όσων τον είχαν κατακρίνει για το διάλειμμα πέντε χρόνων που είχε κάνει από την μουσική. «Αυτό που θέλουν είναι νεκροί ήρωες, όπως ο Sid Licious και ο James Dean. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας νεκρός ήρωας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lennon. Ακόμη, ο Lennon είχε αποκαλύψει ότι ίσως άρχιζε ξανά τις περιοδείες.

http://www.ant1online.gr

2 σχόλια:

  1. Εχουμε συνηθισει να λεμε οτανν φευγει καποιοιος μεγαλος οτι το κενο που αφηνει πισω του ειναι δυσαναπληρωτο..Αυτο ισχυει κυριολεκτικα στην περιπτωση του μεγαλου John Lennon.
    Eιχε πολλα να προσφερει ακομη στην διεθνη μουσικη σκηνη.Το εργο του μεγαλο τοσο στους Beatles οσο και στην σολο καριερα που ακολουθησε.Προσωπικα δεν μπορω να πω τιποτα περισσοτερο δεν χρειαζεται αλλωστε νομιζω ολοι ξερουμε ποιος ηταν και τι αντιπροσωπευε ο John Lennon.Kαλο βραδυ να εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως είναι απο τους λίγους ανθρώπους που άφησε το στίγμα του τόσο πολύ είτε αυτό ήταν η μουσική είτε η πολιτική. Μοναδική φιγούρα... Με θλίβει και με θυμώνει ο άδικος χαμός του... Όπως και να έχει όσοι τον αγαπάμε τον κρατάμε μέσα μας.

    Να είσαι καλά, καλό βράδυ και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή