Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση στο Θέατρο Τέχνης απο οπαδούς Ολυμπιακών!!!

Την Παρασκευή 4/2 επρόκειτο να γίνει η πρεμιέρα της θεατρική παράστασης "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ" όπου μετά το τέλος αγώνα ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ ο υποδυόμενος τον Ολυμπιακό Αργ. Μπακιρτζής γνωρίζει της ΠΑΟΚτσού Μυρτώ Αλικάκη που έχει έχρθει να τον παρακολουθήσει Όμως η βεντέτα που αναζωπυρώθηκε μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ "οδήγησε" περίπου 30 χούλιγκαν των "ερυθρόλευκων" να επιτεθούν με μολότοφ στο θέατρο και να αναβάλλουν την παράσταση!

Γης μαδιάμ τα έκαναν το βράδυ της Παρασκευής οπαδοί του Ολυμπιακού χωρίς διακριτικά στο Θέατρο Τέχνης, όπου είχε πρεμιέρα η παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης».

Οι χούλιγκανς προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο θέατρο, ενώ υπήρξε και ένας τραυματισμός υπαλλήλου! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν περίπου 40 άτομα οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού!

Μάλιστα δεν δίστασαν να πετάξουν μολότοφ και να τα σπάσουν όλα! Και όλα αυτά λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Έδειραν τον φροντιστή γιατί φορούσε ασπρόμαυρα!

Όπως έγινε γνωστό, οι οπαδοί κατά την είσοδό τους στο θέατρο έδειραν τον φροντιστή, επειδή φόραγε ασπρόμαυρη φόρμα! Ο συγκεκριμένος κύριος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα, ενώ το ίδιο συνέβη με ακόμα έναν που βρισκόταν από νωρίς στο θέατρο για την παράσταση.

«Εδώ είναι Πειραιάς»

Από κει και πέρα, η κ. Αποστολοπούλου που είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάτρου μιλώντας στον NovaSport Fm, είπε: «Τα άτομα δεν είχαν διακριτικά επάνω τους, αλλά ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Έσπαγαν τα πάντα και φώναζαν… ‘’εδώ είναι Πειραιάς. Εδώ είναι λιμάνι».

"Ήθελαν να κάψουν το θέατρο"

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης, Διαγόρας Χρονόπουλος, μίλησε στον 'Sentra 103,3' για το ίδιο περιστατικό.

Για την παράσταση είπε:

Δεν είναι οπαδικό το έργο. Είναι ο τίτλος μόνο ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ. Πρωταγωνιστούν δύο κοπέλες που ταξιδεύουν με το τρένο και απλά έχουν συνεπιβάτες οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στο τέλος οι δύο κοπέλες μένουν στο σταθμό Λαρίσης.

Για το επεισόδιο τόνισε:

Γύρω στις οκτώ και μισή, 25 με 30 άτομα, που εμφανίστηκαν με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν μαζικά στο θέατρο, έσπασαν τα τζάμια, άναψαν φωτιές με μολότοφ και προκάλεσαν πολλές ζημιές. Επρόκειτο σίγουρα για οργανωμένο σχέδιο. Μάλιστα, οι ηθοποιοί φοβήθηκαν και κρύφτηκαν στο ηλεκτρολογείο. Μετά από περίπου τέσσερα ή πέντε λεπτά αποχώρησαν συντεταγμένα προς την Πλάκα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φώναζαν συνθήματα, όπως: 'Εδώ είναι Πειραιάς, κάτω οι ΠΑΟΚτζήδες, θα πεθάνετε όλοι'.

Εκτός αυτών τραυμάτισαν και έναν δικό μας, ελαφρά και ακόμα έναν θεατή. Τώρα περιμένουμε την αστυνομία για αποτυπώματα, καθώς άφησαν ένα σουγιά πίσω τους. Είναι φανερό ότι ήθελαν να κάψουν το θέατρο, με τις μολότοφ που πέταξαν. Ήταν η πρεμιέρα του έργου και είχαν έρθει 200-300 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παράσταση, οι οποίοι μ' αυτήν την αναστάτωση βγήκαν στο δρόμο έντρομοι. Αυτοί οι άγνωστοι τα έσπασαν και έφυγαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στο θέατρο και οι ηθοποιοί πλέον να φοβούνται.

Καπελώνης: Ήταν οργανωμένο "ντου"

Όσον αφορά στον σκηνοθέτη του έργου, Κώστα Καπελώνη, δήλωσε στον Nova Sport FM 94,6: «Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, κανένα απολύτως σχόλιο και το όλο θέμα δημιουργήθηκε με τον τίτλο.

Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια -κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν 'εδώ είναι Πειραιάς' και άρχισαν τις ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια του θεάτρου, πέταξαν μέσα καπνογόνα… Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές.

Ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος σοβαρά. Πάντως ένας εργαζόμενος του θεάτρου που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους καθώς και 1-2 άνθρωποι που στέκονταν απέξω και οι οποίοι δέχθηκαν κάποια χτυπήματα.

Ένα κομμάτι του σκηνικού έχει καταστραφεί, υπάρχουν εξωτερικές ζημιές αλλά ελπίζουμε πως η πρεμιέρα να γίνει κανονικά αύριο. Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά. Ήταν ένα οργανωμένο «ντου» και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν».

http://www.soccerplus.gr/article/epesan-molotof-sto-theatro-texnis


Το δικό μου σχόλιο? Δεν ντρέπονται καθόλου πλέον? Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα πλέον? Έλεος!!! Επίθεση που? Και για ποιο λόγο? Για την μπάλα? Όλοι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι βγήκαν στους δρόμους να τα σπάσουν που μας πίνουν το αίμα καθημερινά? Που χάνουμε τις δουλειές μας και άλλοι δεν βρίσκουμε? Που κάθε μέρα βλέπεις κόσμο στο δρόμο σκυφτό και προβληματισμένο? Που δεν ξέρουμε που ακόμα θα φτάσουμε με τα καθημερινά μέτρα... Όχι! Βγήκαν και τα σπάσανε γιατί το κασκόλ ήταν ασπρόμαυρο και όχι ερυθρόλευκο. Και κατέστρεψαν ένα κομμάτι αυτού του πολιτισμού... Ντροπή πραγματικά ντροπή..... Ντρέπομαι γιατί ανήκω σε αυτή την νέα γενιά και με παίρνει και εμένα η μπάλα και τόσα άλλα παιδιά που προσπαθώντας να κρατήσουμε ένα επίπεδο έρχονται ανεγκέφαλοι (δυστυχώς περισσότεροι από τους υπόλοιπους εμάς) και τα διαλύουν όλα με τον αδικαιολόγητο θυμό τους...
Καλημέρα σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου