Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η Θεσσαλονίκη αλλιώς..

μια αλλιώτικη μέρα | μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο

Οι δράσεις της Parallaxi και του ‘’Θεσσαλονίκη αλλιώς’’ συνεχίζονται το Σεπτέμβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η Parallaxi συνεργάζεται και αυτή τη φορά με τους σημαντικότερους φορείς της πόλης, επιμελητήρια, πανεπιστήμιο, ομάδες κλπ, και οργανώνει ένα ενδιαφέρον project που έχει σκοπό να δείξει τις εναλλακτικές προτάσεις λειτουργίας του κέντρου της πόλης.

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
(Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο):

Ολοήμερη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Σβώλου, Ερμού, Βενιζέλου, Κορομηλά. Πρόκειται για μια πεζοδρόμηση 4 ωρών που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ. Η πεζοδρόμηση των βασικών κεντρικών δρόμων του κέντρου της πόλης περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που χωρίζονται θεματικά ως εξής:

Προξένου Κορομηλά - Ελεύθεροι χώροι για τα παιδιά με δράσεις σε όλο το μήκος του δρόμου.

Μητροπόλεως - Ο δρόμος των εναλλακτικών μετακινήσεων. Ποδήλατα, πατίνια, ηλεκτροκινούμενα μέσα, segway, ακόμα και άμαξες σε μια μοναδική συνύπαρξη εναλλακτικών μέσων κυκλοφορίας στην πόλη.

Τσιμισκή - Ο δρόμος της μουσικής. Μουσικές παρελάσεις, συναυλίες και happenings σε συνεργασία με τα καταστήματα του δρόμου.

Σβώλου και Ερμού - Οι δρόμοι της τέχνης. Με εικαστικές υπαίθριες εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές στο δρόμο, τις στοές και τα ιστορικά του κτήρια.

Παράλληλα, προτρέπουμε τον κόσμο να γνωρίσει την πόλη περπατώντας: εναλλακτικές οδικές ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης με ειδικούς ξεναγούς που θα οδηγήσουν τους περιπατητές στα σημαντικότερα μνημεία και τις άγνωστες πτυχές του κέντρου, αλλά και θα διηγηθούν ιστορίες του παρελθόντος και αφηγήσεις του παρόντος της πόλης μας.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα υπάρχουν εκπτώσεις στα καταστήματα που θα ανοίξουν εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου και δυνατότητα αποστολής των εμπορευμάτων στο σπίτι την επομένη, δωρεάν επιβίβαση σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές της πόλης σε συνεργασία με τον ΣΑΣΘ και τον ΟΑΣΘ από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να κατέβει στο κέντρο με τη δημόσια συγκοινωνία, πειραματική εφαρμογή της θαλάσσιας συγκοινωνίας με καράβια που θα ξεκινούν από την Περαία και θα τερματίζουν στο Λευκό Πύργο.


(απο http://www.parallaximag.gr/car.html)

4 σχόλια:

  1. θα πρεπει να ειναι μια ομορφη εμπειρια αλλα δυστυχως δουλευω 11 ωρες τη μερα και δεν χαιρομαι και πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλη η πόλη μια γιορτή ξανά! Μακάρι να καταφέρεις να κάνεις έστω μια βόλτα, θα είναι πολύ όμορφα!
    Καλό βραδάκι κραυγούλα, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααα, τα περνάτε ωραία εσείς εκεί πάνω!!!

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπου γάμος και γιορτή η Θεσσαλονίκη πρώτη!χιχιχι :)

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή