Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Life Changes In A Heartbeat


Όσο μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο και σιγά σιγά επιστρέφουμε στους ρυθμούς μας τόσο κάθομαι και κάνω ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Για μένα πολλές φορές ο Σεπτέμβρης είναι πιο ισχυρός από την Πρωτοχρονιά. Στην ουσία τότε είναι η αρχή της χρονιάς. Τελειώνει το καλοκαιράκι, τελειώνουν οι άδειες, ξεκινάνε τα σχολεία ξανά όλα μπαίνουν σε έναν ρυθμό καθημερινότητας, λίγο άγχους, λίγο ονειρευόμαστε αυτά που ζήσαμε το καλοκαίρι και αυτά που πρόκειται να γίνουν τον χειμώνα που έρχεται, ξεκινούν τα νέα σίριαλ στην τηλεόραση! Αυτό που το πας? Θα πάρει επιτέλους την εκδίκηση της η Ελπίδα από το τσουλάκι την Ξένια?(Θου Κύριε τω στόματι μου... ), τον Οκτώβριο περιμένω πως και πώς "Το Νησί"! Όσοι δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο σας το προτείνω! Οι εικόνες είναι τόσο ζωντανές που νομίζεις ότι είσαι και εσύ κάπου εκεί στην Σπιναλόγκα.. σαν να ξέφυγα λίγο όμως από αυτό που ξεκίνησα να γράφω... Το έχω αυτό το κακό άμα ξεκινήσω να μπλαμπλαδιζω...
Σκέφτομαι λοιπόν ότι πέρσι τέτοιο καιρό μετά από την πρόσφατη απόλυση μου και επιστροφή στα πάτρια εδάφη ήμουν χαμένη στο διάστημα... Δεν ήξερα τι θα κάνω, πως θα κυλήσει αυτός ο χειμώνας, θα βρω δουλειά γρήγορα?Θα βρω σπίτι να νοικιάσω? Ο Γιώργος (ο κολλητός μου) θα κρατήσει την υπόσχεση του να συγκατοικήσουμε μόλις τελειώσει το στρατιωτικό του? Και πόσο καιρό θα μου πάρει να προσαρμοστώ ξανά στο πατρικό μετά από 6 χρόνια απουσίας? από όλα αυτά δεν έγινε τίποτα τελικά.... Δεν βρήκα δουλειά όλο τον χειμώνα, δεν βρήκα σπίτι, δεν συγκατοίκησα με τον κολλητό μου γιατί απλούστατα δεν κράτησε τον λόγο του, εξακολούθησα να είμαι χαμένη στο διάστημα, εξακολούθησα να είμαι αγχωμένη και να μην μπορώ να προσαρμοστώ στο σπίτι των γονιών μου. Και έφτασα στο επόμενο καλοκαίρι ένα χρόνο μετά στην ίδια κατάσταση με λίγο διαφορετικά θέλω αυτή την φορά. Σκέφτομαι πόσα μπορούν να συμβούν και να μην συμβούν μέσα σε ένα χρόνο. Για παράδειγμα η πολύ καλή μου φίλη πέρσι δεν είχε δουλειά, ήταν έτοιμη να χωρίσει από την δεκάχρονη σχέση της, ζούσε με τους γονείς της και ήταν τόσο φρικαρισμένη που δεν μπορούσε να την πλησιάσει άνθρωπος! Φέτος όλα αλλάξαν. Ζει με την δεκάχρονη σχέση της πλέον αρραβωνιασμένη, έχει την δουλειά της και μια νορμάλ ήρεμη ζωή. Γιατί η ζωή μας μπορεί το επόμενο λεπτό να ανατραπεί! Είναι το πιο περίεργο και συναρπαστικό παιχνίδι! Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί το επόμενο λεπτό... Φέτος λοιπόν και για εμένα όλα αρχίζουν να ανατρέπονται. Και η ζωή αρχίζει να παίρνει άλλη τροπή... Και αυτό είναι το συγκλονιστικό του πράγματος! Και ανακαλύπτω πόσο υπέροχο είναι να είσαι δημιουργικός, να ψάχνεις, να τρέχεις να ζεις σε μια μικρή ρουτίνα... Ζωή... μια λέξη, τόσες έννοιες από πίσω της... Όμορφη ζωή.... Και βρίσκεις πάλι όχι έναν αλλά πολλούς λόγους να χαμογελάς, να γελάς! Να μοιράζεσαι πράγματα με όσους αγαπάς... Ωχ.. άρχισα τις φιλοσοφίες! Κάπου εδώ σας αφήνω λοιπόν! Καλή συνέχεια να έχετε και μια όμορφη μεεερααα!!!

5 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα λες ηλιαχτίδα!! Και χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη! Να μην στέκεσαι σε κανέναν κολλητό, να φροντίζεις μόνη σου και αααν θελήσει κάποιος να σου σταθεί, καλοδεχούμενος! Να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου και όλα θα έρθουν!
    Keep walking....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπως διάβασα κάπου "στο τέλος όλα θα πάνε καλά.. Αν δεν πάνε τότε δεν είναι το τέλος!" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστή little sunshine!!!

    "Το Νησί" μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ!!!Φανατική βιβλιοφάγος...

    Πάντα η ζωή μας εκπλήσει εκεί που δεν το περιμένουμε!Ό,τι κι αν γίνει όμως,ας είμαστε απλώς έστω και λίγο προετοιμασμένοι για να το υποδεχθούμε!!

    Πολλά γλυκά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :) Περιμένω πως και πως να έρθει ο Οκτώβρης! Παρακολουθώ και στο facebook την ομότιτλη σελίδα και πιστέυω οτι θα είναι υπέροχο όπως και το βιβλίο!

    Πάντα ότι συμβαίνει γίνεται για κάποιο λόγο και καθε μέρα το πιστεύω και περισσότερο!

    Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ περιμένω πώς και πώς τη σειρά!!!Και τώρα που θα είναι και prime time και "Η Ζωή της Άλλης"...εκεί να δεις χαρά!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή